Korkularım mı Var Yoksa Kaygılı Birisi miyim?
Korkular ve kaygılar her daim birbirine karıştırılmış olup genel olarak korkular geçici olup kaygılar ise yaşanan durumunda düzelmesine kadar devam edebilir.
Kaygı genel olarak iş yaşamında fayda sağlayarak daha çok işe motive olmanıza destek olarak iş ile ilgili olan isteğinizin devamlılığına destek olabilir. Fakat fazla kaygılı olmada aynı ölçüde işinizden bıkmanıza yad a istediğiniz motivasyonu sağlayamadığınız için veriminizin düşmesine sebep olabiliyor. Bu sebeplerden dolayı da kaygı mı korku duygusu içinde mi olduğunuzu saptayıp eğer aşırı bir kaygı yaşıyorsanız bun önlemini almanız gerekir.

Aşırı Kaygılı Olmanın Belirtileri Nelerdir?
Aşırı kaygı iş ya da özel yaşamınızı olumsuz yönde etkiler. Bu durum sonucunda hayattan zevk almamaya bile başlarsınız. Aşırı kaygılı olan kişide felaket senaryoları oluşturma, dalgın ve unutkanlık yaşanabilir. Bunun yanı sıra kalp atışından hızlanma, terleme, baş dönmesi, baş ağrısı, karıncalanma, kaslarda gerginlikte fizyolojik olarak gözlemlenen belirtiler olarak sayılabilir. Ayrıca sinirli ve öfkeli olmanın yanında çaresizlik, umutsuzluk, karamsarlık da hissederek kişi kendini yetersiz görür.

Ne Yapılabilir?
Düzenli yürüyüş yapmak, sosyalleşmek, sıkıntılarınızı başkaları ile paylaşmak ve yalnız kalmamak size iyi gelecektir. Bunun yanında sizi rahatlatan aktivitelere yer vermek ve başardıklarınıza odaklanmanızda fayda sağlayacaktır. Günlük kafein tüketiminize de dikkat etmeniz önerilir. Keza fazla kafein ve benzeri besinlerin tüketimi kaygı artırır.