Hamilelikte Bebeğin Beyin Gelişimini Nasıl Etkilersiniz

Bebeklerin beyin gelişimi anne karnında başlar. Anne adayı dengeli ve sağlıklı beslenerek, bebeğin beyin gelişimini de etkiler. Beyin gelişimi özellikle gebeliğin ilk aylarında çok önemlidir. Annenin kullandığı ilaçlar ya da ruh sağlığı bebeğin beyin fonksiyonlarını etkileyebilir. Anne adayının yapacağı hafif egzersizler özellikle bebek beyin fonksiyonlarının gelişimi için çok faydalıdır.

bebek beyni
bebek beyni

Gebelikte Bebeğin Beyin Gelişimini Etkileyen Yöntemler

Hamilelik öncesi ve sonrası kullanılan folik asit, bebeği beyin hastalıklarından koruduğu gibi omurilik hastalıklarından da korur. Folik asit yeterli alınmazsa bebeklerin organ ve doku gelişimleri de yavaş olur. Folik asitle beraber sağlıklı bir beslenme programı da uygulamalısınız. Kızartmalardan, hamur işlerinden ve şerbetli tatlılardan mümkün olduğunca kaçınmalı ve doğal bir beslenme programı kendinize uygulamalısınız.

beyin gelişimi
beyin gelişimi

Protein içeren gıdalarla birlikte sebze tüketimi artırılmalı ve gün içinde asitli olmayan sıvı tüketimine ağırlık verilmeli. Gebelik boyunca yapılan ultrason görüntüleriyle bebeğin beyin gelişimi takip edilir. Riskli gebelik durumu söz konusuysa gebelikte MR çekilebilir. MR ile bebeğin sinirsel gelişimi daha net gözlemlenir. En sık karşılaşılan sinir sistemi sorunları ise omurilik kaynaklı keseyle yapılan doğumdur. Hidrosefali durumunda beyindeki su karıncıkları gelişir ve sinir sistemi sorunlarına yol açar. Cerrahi müdahale ile sorun ortadan kalkar. Hidrosefali durumunda beyinde olan fazla su ince yumuşak bir hortum ile karın boşluğuna aktarılır. Yapılan ameliyat işlemi özel olup her hastada farklı seçenekler uygulanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir